27 Mayıs 2015 Çarşamba

Kıl Tüy Meseleleri

Gönderen Unknown zaman: 04:21



Biz kadınların en büyük sıkıntılarından  birisi bence kıl tüy sorunu. Hiç bitmeyecek acılı bir süreç gibi gözükse de günümüzde lazer teknolojisiyle çok azaltılabiliyor.Tamamen bitip bitmediği konusunda emin olamıyorum.

Şimdilik ağda,jilet vb gibi şeylerle bir şekilde idare ediyor olsam da evlendikten sonra nasıl başa çıkarım bilemediğim için lazer epilasyona başlamaya karar verdim .


Hemen araştırmaya başladım öncelikle sağlıklı bi yöntem olup olmadığını araştırdım...



''Lazer epilasyonda kullanilan isinlar ancak cilt yüzeyinin yaklasik 1 mm altinda bulunan kil köklerine kadar ulasabiliyor, daha derine inemiyor ve iç organlara ulasamiyor. Lazer cihazi, isini deriye sadece kil köklerinin etkilenecegi, kili çevreleyen diger yapilara zarar gelmeyecek kadar kisa bir süre boyunca veriyor. Lazer epilasyonda kullanilan isinlar radyolojik görüntüleme yöntemlerinde kullanilan X isinlarindan farkli olup, noniyonize karakterde. Tüm bu sebeplerle lazer epilasyonun kisirlik yapmasi mümkün degil ve kisirlik yaptigina dair bir bilimsel bir veri de bulunmuyor.'' 

 Buda sağlık açısından bence negatif bir durumun olmadığını gösterir.


Lazer epilasyon yaz aylarında yapılmaz diye bir kanı olduğu için birazcık geç kaldığımı düşünüyordum. Ama en az 50 faktör güneş kremiyle ve yapılan ilk hafta direk güneşe çıkmadığım sürece problem olmayacağını öğrendim.

Çeşitli yerlerden fiyat aldıktan sonra bütçeme uygun bir yer buldum ve lazere başladım.

Ütüleme sistemi adı verilen sisteme başladım.Bu sistemde kılla tıraş makinesiyle kısaltılıyor ve lazer işleminden sonra 10 ila 15 gün içerisinde dökülmeye başlıyor. 14. gün kese yaptırıp tekrar gitmek gerekiyor ilk zamanlar.

Bu süre içinde kıllı dolaşmak birazcık zor olsada bi kaç seanstan sonra azalacağını düşününce motivasyon oluyor.


Gelelim acı meselesine bacaklarımda hiç hissettmedim.Koltuk altımda birazcık hissettim.Bikini bölgesinde acının tarifi yok .Ciddi ciddi yakıyorlar çok acıdı ilk seansta.Ağdanın acısıyla kıyaslanamaz bile. Ama sonuçta biteceğini bildiğin ve kıllardan kurtulcağını bildiğin için sık dişini kızım diyip motive oldum:)

Ayrıca size önerim makine daha soğukken ilk bikini bölgesinizi yaptırın daha az acıyor:)

ilk bir kaç ay 15 günde bir gidip yaptırcam şimdilik iki seansa girdim gelişmeleri sizlerle paylaşıcam beni takip etmeye devam edin.








2 yorum:

Modanın en moda hali dedi ki...

Bikini bölgesi derken bacaklarımızı kapadığımızda önde kalan kısım mı canım yoksa komplemi yapıyorlar birde nerde yaptırdığını öğrenebilirmiyim :)

Unknown dedi ki...

Merhaba canım komple yapıyorlar popo dahil. Yeride çağlayanda Den Estetik ve güzellik salonu

Yorum Gönder

Yorum Yapmak İçin Lütfen Bloguma Katılın

 

Bu Bir Evlilik Hikayesi Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review