6 Mart 2015 Cuma

Misafir Yemek Takımı Nasıl seçilmeli ?

Gönderen Unknown zaman: 05:42








Çeyizin en önemli ve en gösterişli parçası şüphesiz ki misafir yemek takımı. Böyle şeyler genellikle bir kere alınıyor bu yüzden içinize sinen , en beğendiğiniz ürünü almanız da fayda var ki, daha sonra pişman olup mutsuz bir şekilde kullanmak zorunda kalmayın.

İşte tüm sorun  içinize en sinen yemek takımını bulmak için yola çıktığınız da başlıyor çünkü o kadar çok model var ki aralarında kaybolmamak el de değil.

O yüzden  misafir yemek takımı almaya çıkmadan önce internetten fikir alayım diyen siz değerli çeyizcanlara bu postu hazırladım.


Misafir yemek takımları 12 kişiliktir ve içindeki parça sayısı modele göre değişiklik gösterebilir. O yüzden beğendiğiniz modelin mutlaka içerisindeki ürünleri sorun ki sonradan sürpriz olmasın. Örneğin bazı modellerde çay fincanı bulunurken bazı modellerde yoktur. Yada içerisindeki salata ve servis tabaklarının sayıları değişir.


Porselen yemek takımları yerine şıklık ve kullanış açısından fine bone chine yemek takımı seçmenizde fayda var

''Fine Bone ilk kez 18. yy sonlarında İngiltere'de üretilmiştir. Avrupa'nın köklü aileleri dahil olmak üzere tüm dünyada insanların şeffaflığın saf görünüşü ve yumuşak dokusu ile cezp etmiş ve en kaliteli porselen olarak kendine kalıcı bir yer edinmiştir. "Fine Bone" terimi hem İngilizceye hem Fransızcaya "şeffaf ve ince porselen" anlamında geçmiştir. Bu durum Fine Bone'nin Avrupa da ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu göstermektedir.

Fine Bone China yemek takımlarının en belirgin özelliği olan incelik, pürüzsüzlük ve transparanlıktır. Bu takımlarda kullanılan kemik tozu, dayanıklılığı beyazlığı ve şeffaflığı artırır. Işığı geçirecek kadar ince olan Fine Bone China yemek takımları, diğer porselen takımlara göre darbelere ve ısı değişimlerine göre çok daha dayanıklı olması sebebiyle kolayca kırılıp hasar görmez.Bone China'nın dayanıklılığı aynı zamanda kahve, limon gibi leke oluşturabilecek maddelerin iz bırakmasını da önler.Quartz, feldispat, kaolin gibi doğal kil ve taşların karışımı ile %50'ye varan oranda kemik külü ile barındıran takımlar, açık krem rengini orijinal ham maddelerinden alır.''


Yemek takımı alırken dikkat edilmesi gerekilen önemli bir diğer nokta ise, yemek takımının garantisinin olup olmadığıdır. Yemek takımınızın bir parçası kırılır ise, bunun temin edilmesi açısından önemlidir.

Bulaşık makinesinde yıkanabilir olmasına dikkat etmek gerekiyor ilk başta modeline aldanıp olsun elde yıkarım diye düşünebilirsiniz ama kalabalık bir misafir ağırladıktan sonra o yorgunlukla elde yıkamak tam bir işkenceye dönüşeceğini unutmamak gerekiyor.




Yemek takımınıza karar verirken diğer aksesuarları ve sofra düzenini de düşünmeniz gerekli.Örneğin tabaklarınızla masa örtünüzü, bardaklarınızı ve kaşık çatallarınızı nasıl kombinleyebilceğinizi düşünmeniz gerekli.

Ayrıca seçtiğiniz modeli yıllarca kullanacağınızı düşündüğünüzde,  modelinden sıkılmayacağımız modelleri seçmenizde fayda var. Yani daha sade modelleri seçmek her zaman bir avantaj sağlar.

Yemek takımınızı bilinen bir markadan tercih etmeniz en doğrusu olacaktır. Bu markaların %50 indirim zamanlarını takip ederek biraz daha  uygun fiyatlara misafir yemek takımınıza sahip olabilirsiniz.

Yemek takımı seçerken kafamızı kurcalayan en büyük sorunlardan biride kare mi yuvarlak mı olsun sorusu. Kullananlar kare yemek takımlarını bulaşık makinesinde yıkarken daha dikkatli olmak gerektiğini çünkü köşelerinden kırıldığını ve makineye kolay sığmadıklarını söylüyorlar.



Gelelim benim seçtiğim yemek takımına;






Bernardo dan shine platinum yemek takımını seçtim. Sade bir model  seçmemin nedeni bir süre sonra modelden sıkılmak istemem. Ayrıca  masamı değişik renkler ve aksesuarlarla daha kolay  kombinleyebilceğimi düşünüyorum. Umarım kalitesinden memnun kabilirim.
Bernardo 'yu seçmemde en önemli nedenlerden bir tanesi de aldığım ürünü 5 yıl içinde hiç kullanmadığım taktirde farklı  bir modelle değiştirebiliyor olmam. Bu sayede düğünden çok önce alıp taksitlerini bitirebilir ve yeni bir model çıkarsa aklınızda kalmaz rahatça değişim yapabilirsiniz.
Ayrıca 5 yıl parçası kırılsada aynı parçayı bulabilme garantisi vermeleri çok hoş



Misafir yemek takımımı seçerken çeyiz paketi kampanyasından yararlandım yani  yanında 

89 parça çatal kaşık bıçak takımı 



8 parça tencere seti




31,03,2014 tarihinde 1,964 tl gibi fiyatla aldım

Bernorda' nun çeyiz paketin her zaman sürüyor. Satıcıların bu hafta sonu bitiyor pazartesi kampanyada son gün gibi tahriklerine kanmamanızı öneririm. Yani kampanya bitiyor diye acele karar vermeyin diğer markaları da rahatca gezin. Karşılaştırmalarınız yapın.


Ayrıca bernardo metro city alışveriş merkezindeki satıcı kahvaltı yemek takımımı da alırsam yanında cezve takımı hediye vereceğini söyledi. Bende kahvaltı takımımı seçtim ancak faturayı kontrol etmek o anda hiç aklıma gelmedi daha sonra kontrol ettiğimde 38.82tl  gibi  bir rakamı faturaya yansıttığını gördüm yani satıcı beni dolandırmış oldu .Fakat ben bunu çok sonra farkettim. 

Siz siz olun uyanık olun.

Ayrıca aldığım ürünleri kargoyla yolladılar ama hepsi ayrı ayrı geldi ve sürekli bernardo yu arayıp deri çatal bıçak kaşık kutusu geldi kaşıklarım içinde yok ne zaman gelir , Kahvaltı takımım niye gelmedi diye telefon trafiğine girdim.

Yemek takımda bir kaç parçasını deseninde bozukluk olduğundan dolayı değiştirmem gerekti bunun için bir kaç kere gittim hepsini aynı zamanda getirmediler getirdiklerinde sorun vardı tekrar yolladım tekrar bekledim vs.


Tüm olumsuzluklara rağmen umarım kullanım sırasında Bernado dan memnun kalabilirim.
Sizlerin de misafir yemek takımları hakkında fikirlerinizi bekliyorum...
sevgiler...


5 yorum:

Mustafa Hazırcı dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Soran Bayan dedi ki...

yemek takımı fiyatları hakkında da bilgi verebilir misiniz?🙏

Soran Bayan dedi ki...

Porselen ve bone chinayemek takımı arasında bir fark var mı?

Hakan dedi ki...

Porselen yemek takımıseçerken nelere dikkat etmem gerektiğini ne de güzel anlattınız, teşekkür ederim :)

admin dedi ki...

Yemek Takımları 12 kişilik ve 6 kişilik seçerken dikkatli olunması gerekenleri paylaşmışsınız teşekkür ederiz.

Yorum Gönder

Yorum Yapmak İçin Lütfen Bloguma Katılın

 

Bu Bir Evlilik Hikayesi Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review